Friday, October 25, 2013

Bajet 2014 - Ketahui Hak Anda ! !

najib

Assalamualaikum wbt..

Harini seperti yang anda semua tahu PM kita telah pun membentangkan Bajet 2014..dan banyak pendapat yang aku dengar tentang bajet ni dari dari yang positif sampailah yang negatif sehabis-habisnya..

dan untuk memudahkan anda, kat sini aku terjumpa satu info yang merumuskan beberapa perkara penting dalam bajet 2014 kali ini.

rumusan

antara perkara yang banyak disebut-sebut ialah pengenalan cukai GST dan kenaikan harga gula betul tak ?? tapi aku rasa sebelum kita komen bukan-bukan kat facebook tanpa ilmu didada dan akhirnya memalukan diri sendiri..lebih baik kita baca dulu betul-betul mengenai bajet 2014 ni..dan lepas tu kalau nak sembang tak puas hati ke apa terpulanglah..sebab at least kita faham apa yang kita tak puas hati betul tak ??

info detail


so kalau rajen teliti la betul-betul bajet 2014 ni..ada baik dan buruknya bajet kali ini..dan mana tahu kot ada dimana-mana dalam bajet kali ini yang menjadi hak kita tapi kita tak apply pun sebab kita tak rajin membaca..so janganlah kita tergolong dalam golongan yang rugi okey :)

so apa pendapat korang pasal bajet 2014 ni ?? jangan komen tanpa ilmu..nanti diri sendiri yang malu :P

13 comments:

  1. errrrrrrrr........ hehehe... bab ni xreti nak komen apa akmal..kkekekeke... :D

    ReplyDelete
  2. Betul-betul..setuju dengan pendapat Akmal :-)

    ReplyDelete
  3. tak begitu mesra pengguna....moga belanjawan yang lebih baik tahun depan...berfikiran positif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..harap bajet tahun dpn lagi elok :)

      Delete
  4. Betul tu. Jangan main hentam saja. Belum sempat nak baca selanjutnya lagi. Terima kaish berkongsi.

    ReplyDelete
  5. of course in anything, there's pros and cons kan?
    yang mana baik dan beri kebaikan kepada kita, kita ambil laa, mana yang tak baik dari bajet2014 ni insyaAllah boleh diperbaiki tahun akan datang :)
    ika pun banyak dengar positive and negative comment pasal belanjawan tahun ni, tapi malas nak ambil tahu sangat sebab tak minat nak tahu, setakat baca dan ambil tahu sebagai maklumat untuk diri sendiri je :)

    ReplyDelete